Rodzaj: szkolenie kurs
Tryb:dzienny, poranny
Tematyka:Turystyka, hotelarstwo i gastronomia » Gastronomia
Poziom:dla każdego

Program

I dzień (7 h)

1. Wprowadzenie.
2. Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności.
3. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP.
• rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności,
• wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych oraz Dobrych Praktyk Higienicznych z uwzględnieniem Standardów BRC/IFS,
• źródła zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności.
• Metodyka wdrażania systemu HACCP:
• 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg. Codex Alimentarius.
• 12 etapów wdrażania systemu HACCP.
• problemy przy wdraża...

Rozwiń program

Uczestnicy:osby zajmujące się systemem bezpieczeństwa żywności w organizacji
Warunki przyjęcia:zgłoszenie drogą elektroniczną lub faksem
Dyplom:certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia

Terminy

Brak podanych terminów.


Tagi: HACCP, bezpieczeństwo żywności, system bezpieczeństwa zywności

Ostatnia aktualizacja: 17 sierpień 2016






Dołącz do nas!